Villa Kiviaapa Moisasentien suora

Gravel-reitin varrella

Ruka-Kuusamossa on nyt panostettu viime vuosina pyöräilyyn kesälajina. Rinnekeskuksen alamäkipyöräilyn lisäksi Rukan ja Kuusamon keskustan ympäristössä on liki 900 km gravel-reittejä. Reittiverkoston kokoamisessa on pyritty saamaan aikaan sopivia ja maisemallisesti upeita ympyräreittejä. Matkan varrelle mahtuu leveitä sorateitä, kapeampia metsäautoteitä ja polkuja, ja toki myös päällystettyjä osuuksia.

Villa Kiviaapa sijaitsee yhden reitin varrella, Kesäjärven kierros, 21 km. Reitti on luokitukseltaan ”Helppo”. Mökiltä on helppo tehdä myös omia reittejä tai retkiä, joko soratietä tai metsäpolkuja pitkin. Kuten eräs asian ilmaisi; ”Polkuja pitkin pääsee vaikka Kitkan rantaan asti”. Sora- ja päällystettyjä teitä pitkin mäkiltä on helppo tehdä 15-35km lenkkejä, joissa 5-tietä joutuu ajamaan van alle 4km. Villa Kiviaapa kuvassa punaisen pisteen kohdalla, etäisyyskartassa kilometripisteinden 7 ja 8 välillä.

Mökin risteyksestä Moisasensuontiellä alkaa toiseen suuntaan hieno yli kilometrin mittainen, mäkinen suora.

Villa Kiviaapa on muutenkin loistava valinta pyöräilyharrastajalle, saat pyörät helposti suojaan ja lukkojen taakse talliin.

Voit ladata Rukan Gravel-reitit esim. Sport Tracker tai Maastokartat-sovelluksiin. Lisätietoa Rukan Gravel-reiteistä löydät osoitteesta:

https://www.ruka.fi/fi/pyoraily/gravel

Posted in Villa Kiviaapa and tagged , , , .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *